Menu
A- A A+

Grondstof


Pralines maken begint met de keuze van de belangrijkste grondstof: chocolade, Belgische chocolade of beter couverture of dekchocolade - want zo noemen we de fijnere chocoladesoorten die we in onze pralines verwerken. Er bestaan zeer veel verschillende soorten die allemaal aangepast zijn aan de verwerkingsmethode (vormen of overtrekken), of aan de specifieke smaak van het eindproduct.
Carline kiest met zorg die chocoladecouvertures uit die de uiteindelijke smaak van de praline mee gaan bepalen.

Omdat we niet alle juiste types op de markt vinden, laten we zelf een aantal couvertures op maat produceren. Daarbij worden de fijnste cacaobonen gebruikt en komen alleen natuurlijke cacaoboter en natuurlijke vanille in aanmerking.

Buitenbeentje zijn de origine-chocolades die afkomstig zijn van één regio of plantage en soms zelfs van één bepaald jaar. Het zijn echte degusteerchocolades waarbij u net als bij wijn de aparte kenmerken in de zuivere chocolade kunt smaken. Carline gebruikt deze origines om een bijzonder accent te geven aan het smaakpatroon van een praline of truffel.

Turkse en Piëmontese hazelnoten, Californische amandelen, Franse Chabertesnoten - ja ook bij noten heeft u uitgelezen grondstoffen voor een verfijnd eindproduct nodig. We selecteren ook zorgvuldig gedroogde vruchten, honing en verse vruchtensmaken. U smaakt het verschil en daarom gaan we steeds op zoek naar die smaakpatronen die het verschil maken.

Maar bovenal koesteren we onze recepturen waarmee we de smaken nauwgezet en afgewogen samenstellen. Die bepalen de uiteindelijke textuur en de verfijnde smaak en die koesteren we bij Carline al decennialang.

Top