Bewaring
Hoewel u pralines best zo snel mogelijk kan consumeren, eet u ze na aankoop best ook weer niet allemaal tegelijkertijd op. We geven u graag een paar nuttige tips bij hun bewaring:
- Chocolade heeft vluchtige, fijne aroma's die vervliegen als u de verpakking lange tijd openlaat.
Sluit dus steeds zorgvuldig de verpakking zolang er nog pralines in zitten.
- Chocolade neemt vreemde geuren en smaken op. Bewaar pralines dus best niet naast sterk geurende stoffen.
- Chocolade is gevoelig voor warmte én voor extreme koude en vocht. Bewaar pralines best op een droge, donkere plaats met een constante kamertemperatuur (zo ongeveer 20° C). Pralines in de koelkast? Alleen als het niet anders kan, en dan best in een goed afgesloten doos of aluminiumfolie. Laat er geen condensvocht bij komen.
- Snel wisselende temperaturen breken de kristalstructuur van de chocolade: de cacaoboter komt los uit de verbinding en maakt witte vlekjes aan het oppervlak, het zogenaamde “fat bloomen”. De chocolade verliest zo geleidelijk zijn typische breuk- en smaakpatroon en dat is na alle kennis en kunde die eraan werd besteed echt jammer.